יישום רובה בין האריחים
ברווח שבין האריחים יש למרוח רובה, המתחלקת לשני סוגים:
רובה אפוקסית –
הרובה האפוקסית מגיעה במין מרקם זהה לזה של משחה, ואותה מערבבים עם חומר מקשה ייעודי. הרובה האפוקסית מתקשה מהר ולכן חשוב לעבוד איתה בכמויות קטנות ובזריזות יחסית. בנוסף, רובה אפוקסית היא חזקה יותר, העבודה איתה קשה יותר, ולכן גם יקרה יותר, ולרוב מחיר עבודה עם רובה אפוקסית תייקר את העבודה של הריצוף בכ- 40 – 50 ש"ח למ"ר.
הרובה האפוקסית נמצאת בשימוש בעיקר בחדרים רטובים, בבריכות שחיה ובחנויות בשר ודגים, בהן הרצפות נרטבות באופן תדיר. ישנם בעלי מקצוע העובדים בצורה לא תקנית ומערבבים כמויות גדולות יותר של מים ממה שצריך, ואז פשוט מחדירים את הרובה בין הפוגות באמצעות מגב או כלי מריחה כלשהו. הבעיה היא שכאשר הרובה דלילה מדי היא אינה חזקה מספיק ועשויה להתפורר. בנוסף, היא שוקעת מטה. לכן, חשוב לשים לב שהעבודה עם הרובה נעשית באופן הנכון.
אם אתם רואים עבודה מסוג זה – סביר שהרובה דלילה מדי. בנוסף, חשוב לדעת כי עבודת הריצוף מתבצעת בשיטת "רטוב על רטוב" – הדבק נמרח על גב האריח וכן על הרצפה (בריצוף בהדבקה) או על גב האריח המתחבר לטיט (במקרה של ריצוף חדש). בכל מקרה, גם האריח חייב להיות מרוח בחומר כדי להיתפס על המצע עליו הוא מרוצף. אחרת האריחים יתנתקו.
רובה אקרילית – זוהי הרובה המיושמת כמעט ברוב הבתים בישראל. במקור, זהו חומר על בסיס "צמנטי" המגיע באבקה אותה מערבבים עם מים. לאחר שמגיעים למרקם הנכון, דוחסים את הרובה ברווחים שבין האריחים, ואחרי מספר דקות יש לנגב במים את שאריות הרובה שנותרו על האריחים.