גע של חומרים על בסיס חומצות עם מתכות, בכלל זה נירוסטה. רוב החומרים המקצועיים לא יתקפו מתכות כפי שחומצת מלח תוקפת. עם זאת כשמדובר בחומצות תמיד רצוי להתרחק מתשתיות אלו. חומרי ניקוי מקצועיים וייעודים לריצוף וחיפוי נמכרים בטווח מחירים של 60-200 ש”ח לליטר. בכתבה זה נציין מספר מוצרים מעולים ומומלצים על ידי יצרני האריחים המובילים בעולם.
ציוד הבטיחות הדרוש
משקפי מגן
משקפי מגן, ניתן להשיג בכל טמבוריה קרובה או חנות לחומרי בניין כגון: הום סנטר או רשת אייס או כל חנות בניין שכונתית. חד פעמיים או רב פעמיים, אין עליהם ויכוח הם חשובים מאוד! מונעים את הסיכון בפגיעה בעיניים, עלותם כ-2 דולר דרך אתר Ebay
מסיכה לפנים
חשוב מאוד שתיהיה מסיכה טובה (כמו אלו של הקורונה) וכזאת שתוכל לכסות לנו את כל אזור הפה והאף. אם יש לכם מסיכה מקצועית יותר כמובן שעדיף. המטרה העיקרית של המסכה היא כמובן להגן על דרכי הנשימה. ניתן להשיג בעלות של 2.5 דולר (מסיכה מצוינת עם פילטר צדדי )
כפפות מגן לידיים
רצוי מאוד שהכפפות יהיו עבות, ועשויות מחומרים מבודדים כגון: סיליקון, גומי ולטקס. ניתן להשתמש גם בכפפות עשויות בד בתנאי שהן עבות מספיק. ניתן לרכוש את אלו. כפפות מעולות בעלות של כ1.5 דולר ליחידה.
ציוד ניקיון מומלץ
סקוץ ניקוי מצוין – 20 יחידות באריזה
הסקוץ המצוין הזה ביחד עם החומרים המוזכרים ברשימת החומרים, יורידו לכם את הכתמים בקלות. דרגת החספוס של הסקוץ הזה פשוט מושלמת. לאריחים, זאת בדיוק הדרגה המדויקת וזאת כיוון שבדרגה פחות נצטרך לשפשף את הכתמים בכוח רב, ובדרגה אחת יותר אנחנו עלולים לפגוע בגזלורת האריח ולגרום לשריטות ולפגיעה במראה האריח
2 – 3 מגבות או סמרטוטים ישנים
בין אם נחליט לנקות עם חומץ או סודה לשתייה. המגבת הכרחית בעיקר לניקוי בשיטות "הטבעיות". אפשר להשתמש בכל סוג של סמרטוט ישן, חולצה קרועה ואפילו ג'ינס משומש. בסוף התהליך המגבת כבר לא תוכל לשמש אותנו לייבוש הגוף ולכן רצוי להשתמש במגבות או בדים ישנים
קומקום או סיר מים
מים חמים צריכים רק הגולשים שבוחרים ללכת על שיטת "החומרים הטבעיים". אין צורך ואפילו אסור להשתמש במים חמים אם החלטתם לנקות את האריחים באמצעות – אקונומיקה/מי חמצן/חומצת מלח או אמוניה.
חומרי ניקוי "מומלצים" ו "לא מומלצים" לאריחים
חומצת מלח – לא מומלצת
לחומצת מלח ישנם שימושים רבים ואף על פי שהיא יעילה מאוד (בשימוש נכון) וזמינה מאוד לרכישה בחנויות חומרי בניין וטמבוריות. יש לה גם חסרונות גדולים מאוד. האדים החריפים של החומר, והעובדה שהנה חומצה מאוד חזקה, יכולה לגרום לעתים קרובות לנזק בלתי הפיך.
האדים של חומצת מלח חריפים מאוד ואסור לנשום אותם
אמוניה – לא מומלץ! אך יעיל לכתמים מסוימים כגון יוד
אָמוֹנְיָה (Ammonia; נקראת גם נַשְׁדּוּר, בעבר גם אמונייק) היא תרכובת חנקן ומימן, ונוסחתה NH3. האמוניה היא אחד הכימיקלים התעשייתיים הנפוצים והחשובים בעולם. שימושה העיקרי הוא כחומר גלם בתעשיית הדשנים, ובייצור תרכובות חנקן. בביולוגיה משמשת האמוניה כחומר ראשוני ליצירת בסיסים חנקניים (המרכיבים את הנוקלאוטידים) וחומצות אמינו (המרכיבות את החלבונים)
אקונומיקה – חובה לדלל במים
מנקה, מלבין, מחטא וממיס שומנים מוצר אידיאלי, המבטיח פתרון מושלם לכל סוגי הלכלוך, בכל חדרי הבית האקונומיקה מתאימה למגוון רחב של שימושים
גם האדים של אקונומיקה הוכחו כמסוכנים ולכן יש לעבוד איתה בזהירות ועם אמצעי ההגנה שהזכרנו מקודם
מי חמצן – חובה לדלל במים
מימן על-חמצני, הידוע בכינוי "מי חמצן" או מ.ע.ח, הוא על-תחמוצת, נוזל בצבע כחול חלש מאוד המופיע כחסר צבע בתמיסה מהולה, הצמיגה מעט יותר ממים. מולקולת מימן על-חמצני מורכבת משני אטומים של מימן ומשני אטומים של חמצן. הנוסחה הכימית של המימן העל-חמצני היא H2O2.
מלח לימון – מומלץ, אך הוא יעיל רק למרבצי אבנית בשילוב מים רותחים
המלח לימון משמש גם לניקוי משטחים ולהורדת אבנית בצורה אקולוגית וניתן להוסיפו למדיחי כלים, קומקומים חשמליים, מכונות כביסה וניקוי משטחים שונים. מלח לימון זו למעשה חומצת לימון. חומצת הלימון הופקה במקור מלימונים – ומכאן שמה
התבלין המכונה מלח לימון הוא למעשה לא מלח במובנו הכימי, אלא פשוט חומצת לימון טהורה במצב גבישי…אם לא הצלחתם להשיג מלח לימון, ניתן גם להמיר את השימוש בלימון טבעי פרוס לחצי ומלח שולחן רגיל
סודה לשתייה – יעיל רק למרבצי אבנית בשילוב מים רותחים
מפזרים את האבקה ישירות על אריחים או או מגבת ספוגה ומים חמים. במידה והניקוי הראשון אינו מספק, ניתן לחזור ולבצע את הפעולה מספר פעמים. כך גם במקרה של אריחי חיפוי: ניתן להרטיב מעט את האריח, לפזר עליו מעט סודה לשתייה ולשפשף עם מברשת. במקרים קשים אפשר להשאיר את האבקה לאורך הלילה ולנקות תוך שפשוף למחרת – התוצאות יהיו טובות יותר.
Tile Cleaner – מומלץ מאוד! Faber חומר ניקוי יעודי לאריחי ריצוף וחיפוי
לא משנה אם שמעתם על חברת Faber או לא. המוצרים שלה מצוינים ומתאימים בדיוק לניקוי יסודי של אריחים מסוג "גרניט פורצלן" בכל הגימורים. החברה האיטלקית עובדת בשיתוף פעולה צמוד מול יצרני הקרמיקה המובילים והמתקדמים בעולם. היא סופגת מהם את המרכיבים הכימיים של האריחים ואת תרכובת הגלזורה שלהם. אחרי שמקבלת את כל הנתונים היא מייצרת מוצר לא פחות ממצוין! מוצרי Faber יודעים לבצע ניקוי עמוק ויחד עם זאת לשמור על טיב האריח
Prochen – מומלץ מאוד! זהו חומר ניקוי יעודי לאריחי ריצוף וחיפוי
חומר מצוין ומומלץ גם על ידי יצרני קרמיקה, כאשר הדרכים הרגילות אינן מספיקות, עליכם "לעלות רמה" – וזה חומר שעושה את העבודה! מנקה חומצות תעשייתי והוא יסלק מרבצי מינרלים עשקניים וקרקעות פחמימיות כמו חלודה, סידן, כתמי שתן, כתמי סבון, גם שאריות רובה ומלט.
חומר זה נבדק על אריחים מכל הסוגים ונמצא כלא מתאים ולא מומלץ לשימוש על אבן טבעית, אך ורק לשימוש על גרניט פורצלן
חומץ – "השיטה הטבעית" לא מסוכן כלל, אך יעיל רק בחלק מסוגי הכתמים
חומץ הוא נוזל חמוץ הנוצר מחימצון של אתנול הנמצא ביין, בירה, שיכר תפוחים, או כמעט כל נוזל אחר המכיל אלכוהול. בחומץ יש בדרך-כלל בין שלושה לחמישה אחוזים של חומצה אצטית (CH3COOH; שמה הכימי: חומצה אתנואית; זוהי החומצה הקרבוקסילית הפשוטה ביותר, לאחר חומצה מתנואית). חומץ טבעי מכיל גם כמויות מועטות של חומצה טרטרית וחומצת לימון.
חומץ מיוצר על ידי הוספת אם החומץ ליין או לסיידר. החימצון מתבצע באמצעות חיידקים, כפי שגילה לואי פסטר בשנת 1864.
לחומץ שימושים מגוונים במטבח, בניקיון וברפואה.
לפניכם מספר קטעי וידיאו אשר מדגימים את תהליך הניקוי כולו על אריחי קרמיקה וגרניט פורצלן בלבד. אם אינכם בטוחים כי מותקנים אצלכם אריחים מסוג זה ניתן לקרוא כאן על ההבדלים – צפו בחומרים בפעולה
Tile Cleaner – Faber לחצו כאן
Prochem Restoration Tile cleaner לחצו כאן
אקונומיקה לניקוי ריצוף – לחצו כאן
סודה לשתייה – לחצו כאן
אבקת מלח לימון / לימון טבעי ומלח – לחצו כאן
חומץ – לחצו כאן
Tile Cleaner – Faber לחצו כאן
Tile Israel: "ניסינו את החומר והוא באמת מצוין. הוא לא הצליח להוריד כתמים קשים על האריחים כגון: חלודה וכתמי דיו ומחירו הגבוה מציב אותו כמוצר פרימיום"
מחירו משתנה במספר אתרים שבדקנו וניתן להשיג אותו בכ 40 יורו (לא זול)
Prochem Restoration Tile cleaner לחצו כאן
Tile Israel: "ראינו את החומר עושה עבודה מצוינת בשילוב מכונת הפוליש המקצועית שניתן לראות בסרטון. כאשר ניסינו להשתמש בחומר ללא מכונת הפוליש האימתנית, התוצאות היו מאכזבות. זה מדריך ניקוי אריחים בסגנון "עשה זאת בעצמך" ומטרת הבדיקה שלנו היא – למצוא חומרים מצוינים, שמנקים כתמים ולכלוך בעזרת הציוד הידני שהזכרנו בכתבה. ביחס למחירו היקר לא מצאנו הצדקה למוצר. "המוצר הצליח להוריד כתמי עובש, לא הצליח להוריד כתמים כגון: הצטברות אבנית וכתמי סבון"
מחיר המוצר משתנה ועלותו הממוצעת כ 50 יורו1
אקונומיקה לניקוי ריצוף – לחצו כאן
Tile Israel: "אקונומיקה כחומר כימי, כמו שניתן לראות בסרטון – אכן מצליחה ומורידה כתמים קשים כגון: כתמי אבנית, חלודה ועובש. יחד עם זאת חשוב מאוד לדעת כי ההרכב הכימי של האקנומיקה פוגע מאוד באריחי אבן טבעית, פלטות שיש טבעיות ובריקים מאבן טבעית. הפגיעה תיהיה כמעט מידית ובלתי הפיכה. אם החלטתם להשתמש באקונומיקה על מנת לנקות את הריצוף שלכם – ראשית,עליכם לבדוק כי האריחים עשויים גרניט פורצלן "פול בודי". בכל מקרה אין להשאיר את האקונומיקה יותר מכ-20 דקות. כך נמנע נזק אפשרי לגלזורת האריח ולגימור המבריק. האקונומיקה זולה מאוד ועלותה הממוצעת היא כ-12 ש"ח לגלון של ליטר
סודה לשתייה – לחצו כאן
Tile Israel: "סודה לשתייה זה חומר מצוין. העובדה שהוא אינו מסוכן מאפשרת לנו לנסות ולעבוד איתו גם במקומות בהם לא ניתן לאוורר בצורה מספקת או לחילופין גם במקום אשר לא ניתן ליצור בהם סירקולציית אוויר שתאפשר אוורור ונידוף מהיר של החומרים". במבחן שערכנו הסודה לשתייה אכן מצליחה להוריד כתמים קשים אך לפעמים יש צורך בהמתנה של לילה וחזרה של הפעולה מספר פעמים עד להשגת התוצאות הרצויות. אבקת סודה לשתייה זולה, וניתן להשיג אותה בכ-15 ש"ח כמעט בכל סופרמרקט או מכולת שכונתית
אבקת מלח לימון / לימון טבעי ומלח – לחצו כאן
Tile Israel: "מלח לימון מנקה בצורה הטובה ביותר כאשר משלבים אותו עם מים רותחים. ניתן לפזר על הרצפה אבקה בנדיבות ולאחר מכן לשפוך מים רותחים. ברגע שנשפוך את המים הרותחים על המקומות בהם הצטברה אבנית, נבחין בחומר עושה את פעולת "הבעבוע" האופיינית לו, ולאחר שזאת תסיים נוכל להתחיל במלאכת הקרצוף" בסרטון שלפניכם ניתן לראות שימוש בלימון טבעי: מבדיקה שערכנו הלימון אכן מצליח לנקות כתמי חלודה, אך ללא השילוב זה מלח שולחן, לא הצלחנו להוריד כתמי אבנית שהצטברו על האריחים.
עלות "אבקת מלח הלימון" זולה מאוד וניתן להשיג שקית אבקה של 100 גרם בעלות של כמה שקלים בודדים בין 4-10 ש"ח
חומץ – לחצו כאן
Tile Israel: "חשוב לנו לציין כי לעתים, גם שיטות הניקוי המדויקות והעמוקות לניקוי כתמים אינן מועילות לחלוטין. אם נתקלתם במצב דומה ניתן לנסות ולהשתמש בשיטה האחרונה של המדריך. שיטה זו היא שטיפת הרצפה בתערובת של מים וחומץ, כאשר החומץ יעזור להסיר היטב את הכתמים הלא רצויים" רצוי מאוד לדלל את החומץ וזאת כיוון שבצורתו הטבעית הוא עלול לגרום לכתמים שיספגו דרך הרובה (המילוי שבין האריחים).
עלות בקבוק חומץ נעה בין 10-28 ש"ח
שלבים
1הכנת הרצפה לניקיון – באמצעות שואב אבק או באמצעות מטאטא על פי הנוחות, העיקר שבתום המלאכה הרצפה תהיה נקייה כדי ששאריות אבק ולכלוך לא יידבקו אליה כתוצאה מהשטיפה או השימוש בחומרים המצוינים במדריך.
2 שטיפת הרצפה – לאחר ניקוי האבק, יש לשטוף את הרצפה באמצעות מגב וסמרטוט. גם שטיפה מהירה ויסודית תהיה מספיקה כדי להכין את האריחים לשימוש בחומרים. אמנם אין הכרח להשתמש בסבון, אך זה יכול לשפר את התוצאות ולהוריד את "שכבת השומן". אם אין לכם סבון יעודי לרצפה, ניתן להשתמש בסבון כלים. ההרכב הכימי שלו נועד להורדת שמנים ממשטחים וזה ישמש לטובתנו בפרויקט זה.
3 ייבוש – לאחר השטיפה, רצוי להימנע מלתת לרצפה להתייבש מעצמה. התהליך הייבוש אבק עשוי להידבק אליה ולמנוע – יש לסחוט את הסמרטוט ולייבש איתו את הרצפה.
4 שימוש באחד או יותר מחומרי הניקוי המוזכרים במדריך – בין אם בחרנו בחומר "טבעי" לניקוי רצפת הבית שלנו, ובין אם בחרנו באחד החומרים הייעודים המוזכרים בכתבה. עם זאת, יש לזכור שמכיוון שאנחנו לא תמיד יודעים מה "איכות" האריחים שלנו והאם הם עשויים להיות רגישים לכמויות גדולות מידי של החומרים הללו רצוי להתחיל על שטח קטן או אריח בודד ואם התוצאות טובות בעינינו לחזור על הפעולה על שאר הבית.
5 אין חומר אחד שמתאים להכל – חומר ייעודי אחד מתאים לרצפת אבן טבעית, בעוד שחומר אחר יעיל עבור רצפת גרניט פורצלן. כאשר הכתם לא יורד. נבחר את חומר הניקוי הייעודי שלנו בהתאם לכתם וכפי שמצויין במדריך. באופן כללי, לכל סוג של כתם על אריח יש חומר ייעודי שמתאים טוב יותר עבורו:
💡טיפ: כאשר הדבר נוגע לכתמים באריחי גרניט פורצלן וקרמיקה – ככל שהמענה שלנו יהיה מהיר יותר, כך הוא יהיה פשוט יותר, זול יותר ויעיל יותר. ריצוף באופן כללי נוטה לספוח כתמים,ככל שיעבור הזמן כך יהיה קשה יותר לנקות אותם.
סוגי כתמים והטיפול בהם
כתמי יוד – בבדיקה שערכנו, אף חומר לא הצליח להוריד כתמי יוד למעט "אמוניה" ויחד עם זאת אנחנו לא ממליצים לכם להשתמש בחומר מבלי להתייעץ עם מומחה בתחום.
כתם יוד על אריחים מזוגגיםכתמי דיו – דיו ניתן להוריד על ידי שימוש באקונומיקה, ניתן לקרוא על יחס הדילול לחצו כאן באמצעות ספוג או סמרטוט נלחץ על גבי הכתם למשך כדקה. לאחר מכן נבדוק אם הכתם נעלם, במידה ולא נחזור שנית על הפעולה. ניתן לחזור על הפעולה כמה פעמים שצריך עד שהכתם יעלם במלואו.
כתמי לק – מבדיקה שערכנו, הדרך הטובה ביותר להסיר כתמי לק, באמצעות חומר מסיר לק. וזה עובד בצורה מצוינת ויחד עם זאת חשוב לדעת כי מסיר לק יכול להרוס בקלות אבן טבעית או שיש, ניתן גם להשתמש במי חמצן. להוראות הדילול לחצו כאן
כתמי שמן – כתמי שמן מוגדרים כתמים פשוטים מאוד וניתנים להסרה וניתן להוריד אותם באמצעות "סבון ריצוף" או "אבקת סודה לשתייה" או "סבון כלים"
מסטיקים, גומי ושעוות נרות – הדרך הטובה ביותר להסיר מסטיקים, שעווה ושאר החומרים אשר מתקשים ונדבקים לרצפה הינה באמצעות מרית (שפכטל) המרית משמשת גם לניקוי משטחים מחומרי בניין שנדבקו אליהם. המרית מגיעה במגוון צורות וגדלים המתאימים לשימושים השונים. ידיות האחיזה עשויה לרוב מעץ או מפלסטיק. את השאריות שנותרות לאחר שימוש במרית ניתן להסיר באמצעות סקוצ' או מברשת שיניים ישנה.
עובש – עובש וגידולים אורגניים נוספים יכולים להיות רעילים וניתן להסיר אותם גם באמצעות אקונומיקה מדוללת ביחס של 1 ל-30. להוראות הדילול לחצו כאן לעתים, גם השימוש באקונומיקה אינו עוזר ואין מנוס משימוש בחומרים יעודים נוגדי עובש ובקטריות. לחצו כאן לצפייה בחומר לדוגמה. עלותו כ -55 ש"ח
כתמי דם – כתמים מדם נחשבים כתמים קלים בכל הנוגע לריצוף וחיפוי, וניתן להסיר אותם בקלות בשימוש מי חמצן או מים רותחים. להוראות הדילול של מי חמצן לחצו כאן
כתמי תבלין – כתמים עיקשים שמקורם בתבלינים חזקים כגון: כורכום ופפריקה ניתן להסיר באמצעות מלח לימון, מים רותחים, מגבת, ספוג הפלא והרבה סבלנות – כאן הזמן הוא באמת קריטי וככל שננקה מהר יותר, זה יהיה יעיל יותר וקל יותר. יש להתחיל עם פיזור אבקת מלח הלימון על גבי הכתמים. לאחר מכן יש לפרוס מגבת על אזור האבקה, ואז לשפוך על המגבת את המים הרותחים. פעולה זאת "כולאת" את החומר והאדים תחתיה ומכריחה את הכתמים לעלות מעלה. יש להמתין כשעה, להרים ולבדוק. במידת הצורך לשפשף בעזרת ספוג הפלא בתנועות מעגליות. אם עדיין יש כתמים או שהפעולה הורידה את הכתמים רק באופן חלקי, יש לחזור על הפעולה שנית.
כתמי מים (אבנית) – המים בישראל מלאים באבנית, על זה אין ויכוח. אך האם ידעתם שמים יכולים גם להיות האשם לכתמים שלכם על הריצוף? בין אם אתם גרים באזור המרכז ובין אם בצפון הארץ, המים שלנו מכילים רמות גבוהות של מגנזיום וסידן, מה שמכונה “מים קשים”. רעיל זה לא… אבל זה בהחלט יכול להשאיר מרבצי מינרלים ואבנית על האריחים שלכם. אנחנו עדים להופעת כתמים לבנים על קרמיקה מכל הסוגים. כיום, יש לזה פתרונות זולים ומהירים כגון: חומרים מסירי אבנית למיניהם שניתן לרכוש כמעט בכל טמבוריה.
הסרת אבנית מתבצעת באמצעות מריחה של החומרים מסירי האבנית, זמן ההמתנה שלהם שנקבע על ידי היצרן ושפשוף האריחים באמצעות סקוצ בדרגת חיספוס בינונית. לאחר פעולת השפשוף יש לשטוף את האזור עם מים חמימים ולנגב עם סמרטוט יש או מגבת נייר.
כתמי קפה ותה – השיטה היעילה ביותר היא באמצעות שימוש באקונומיקה מדוללת. להוראות הדילול לחצו כאן
כתמי צבע – נחשבים כתמים קלים. אם הרצפה הוכתמה בצבע, ניתן להשתמש באצטון מדולל לזמן קצר בלבד ולא יודע מ60 שניות. ניתן גם להשתמש במסיר צבע יעודי להסרת הכתמים. את מסיר הצבע נמרח על הכתם ולאחר כ45 דקות להוריד אותו באמצעות מגבת נייר או סמרטוט משומש. לאחר מכן יש לשטוף את הרצפה במים בצורה יסודית. חלק ממסירי הצבעים בישראל מכילים כימיקלים נדיפים. יש לפתוח חלון בזמן הניקוי כדי להבטיח כניסה ויציאה של אוויר נקי.
כתמי חלודה – בעיקר בחדרים לחים ורטובים מצטברים לעתים כתמי חלודה. דרך טובה ובטוחה להסירם ללא שימוש בחומצות חריפות ומבלי לקיחת סיכונים להרס האריחים או הגלזורה, הינה באמצעות – מלח לימון / לימון / סודה לשתייה.
הפעולה פשוטה – על מנת להגיע למרקם הנכון שיעניק לנו פעולה אפקטיבית, יש לקחת קערה קטנה, אליה נשפוך את מלח הלימון / הסודה, ובעזרת הוספה של מים ננסה להגיע ככל הניתן למרקם משחתי שניתן יהיה למרוח אותו על האריחים.
לאחר הייבוש של החומר שמרחנו, יש לבצע שפשוף קל באמצעות סקוצ' ואז לשטוף במים ולראות שאכן כל כתמי החלודה ירדו.
פגיעה ברובה (פוגה)
כמעט כל סוגי החומרים שבדקנו עבורכם במדריך זה (למעט הטבעיים) יכולים לפגוע ברובה (פוגה, המילוי שבין האריחים) ולכן אנחנו רוצים שתכירו מדריך נוסף שהכנו עבורכם על חידוש הרובה שבין האריחים.
ניקוי אבן טבעית ושיש
חשוב לדעת: אסור למרוח אף אחד מהחומרים המוזכרים במדריך על גבי אריחי שיש או אריחי רצפה טבעיים מבלי לבצע בדיקה ראשונה. גם בדיקה באזור קטן יכולה לבלבל היות והכתמים "יוצאים" או "צצים" רק לאחר מספר שעות. קיימים חומרים יעודים בשוק לניקוי אריחים טבעיים אך גם אלו שונים במקצת באופן שימושם. קראו עוד על מדריך מיוחד לניקוי אריחים טבעיים לחצו כאן
ההבדל בין כתמי ריצוף וחיפוי בבית לבין כתמים תעשייתיים במקומות ציבוריים
לזכרו, כמעט תמיד ניתן להוריד את הכתמים באריחים הביתיים ללא שימוש בחומרי ניקוי כימיים חריפים. לפני רכישת חומר ניקוי, יש לוודא שאנחנו אכן רוכשים חומר שמיועד לניקוי ביתי ולא לניקוי תעשייתי או ציבורי עמוק ומאסיבי יותר. במקומות ציבוריים בהם שחיקת האריחים היא מסיבית עושים שימוש בחומרי ציפוי אשר מגינים על האריחים מפגיעות חומרי ניקיון אפשריות.
חומצות וחומרים חריפים עשויים להשחית משטחים כגון קרמיקה וגרניט פורצלן. גם אם מדובר על ריצוף "איכותי ויוקרתי" בגימור מט או מבריק, שכבת ההגנה של האריחים, עשויה להישחק במגע עם חומצות וחומרים כימיים.
גם האדים של החומצה, במידה ואתם עדיין מעוניינים לנקות את אריחי הקרמיקה שלכם באזור זה יש לוודא כי אינכם נוגעים או מורחים את החומרי הללו קרוב למוצרי נירוסטה או פרזול כאלה ואחרים הנמצאים בסביבת האריחים, שכן רק האדים של חומרים אלו עשויים לגרום נזק בלתי הפיך למוצרי מתכת למיניהם.
מספר טיפים להגנה הטובה ביותר על הריצוף שלך
- אין להשתמש במוצרי ניקוי שאינם תואמים לריצוף שלך. פנה אל יצרן הריצוף או לחלופין אל החנות או היבואן אשר רכשתם ממנו את הריצוף
- מברשות מתכת, נייר שפשוף גס, סקוטש צמר מפלדה יהרסו את האריחים שלכם ויגרדו את שכבת ההגנה שלהם.
- קראו על החומרים (בעיקר הכימיים) לפני השימוש בהם, וזאת מכיוון שהם עלולים לתקשר זה עם זה ולגרום לראקציה מסוכנת. לדוגמה, אקונומיקה ואמוניה ידועות לשמצה בגלל האינטראקציה שלהם עם חומרי ניקוי אחרים, לכן קרא תמיד תוויות לפני השימוש.
- ערבוב חומרי ניקוי מסוימים יחדיו עלולים לגרום לפליטה של אדים כימיים אשר מסכנים את דרכי הנשימה והריאות שלכם.
- חומרי ניקוי על בסיס שמן: כאשר משתמשים בהם על אריחים מזוגגים או מבריקים, חומרי ניקוי על בסיס שמן ייצרו משטח חלקלק מדי שיכול לגרום לתאונות החלקה. קראו עוד על הנושא כאן
- היזהרו מגרירה של חפצים כבדים או פלטות עץ גושניות שמכילות שאריות של מסמרים או חלקי מתכת חדים. אלו ישרטו את הרצפה שלכם ויגרמו לנזקים תמידיים.
לסיכום
בין סוגי האריחים השונים הקיימים בשוק, אריחי קרמיקה וגרניט פורצלן הם הקלים ביותר לניקוי. אם נטפל היטב באריחים, נוכל ליהנות מהם שנים רבות. בפורומים ובבלוגים של Tile Israel תוכלו להתייעץ, לקבל טיפים והמלצות למקומות מקצועיים מהם ניתן לרכוש אריחים איכותיים וקלים לניקוי. לפני הגעתם לשלב רכישת האריחים יש לוודא כי כושר הספיגה של האריחים קטן מ-0.5%. ריצופים וחיפויים, דורשים ניקיון ותחזוקה שוטפת לפחות אחת לשבועיים.
יש לכם עוד טיפים ורעיונות יצירתיים איך ניתן להוריד כתמים מאריחים? חושבים שתוכלו לתרום עוד לענף? חברת Tile Israel מגייסת עובדים למספר תפקידים חדשניים ומרתקים. ניתן לשלוח את קורות החיים לכתובת המייל שלנו Team@TileIsrael.com
למדריך למתקדמים לניקוי אריחים וכתמים לחצו כאן